Grote brand in schuur Achterweg Melissant (video)

Grote brand in schuur Achterweg Melissant (video)

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er brand uit gebroken in een loods aan de Achterweg in Melissant. De loods werd gebruikt voor het opslaan van caravans en boten. De brand was uitslaand en ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer schaalde op naar “grote brand”.

In het dak van de loods was asbest verwerkt en bij de brand betrokken. Om een goed beeld te krijgen over de verspreiding van het asbest werd er opgeschaald naar “GRIP 1”. Het asbest is beperkt verspreid aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Bij daglicht wordt er verder gekeken en in kaart gebracht waar het asbest ligt. 

Het lukte de brandweer om overslag naar een aangrenzenden woning en loods te voorkomen, maar kon niet voorkomen dat de loods waar de brand begon volledig uitbrandde. 

De brandweer was een uur voor deze brand al gealarmeerd voor een camper in brand. De camper stond onder een overkaping op hetzelfde terrein. Of de twee branden iets met elkaar te maken hebben kon nog niet worden gezegd. De politie heeft een “plaats delict” gevormd en start samen met Team Brandonderzoek een onderzoek naar de oorzaak van de brand.