Grote brand in Moerdijk te zien in regio Rijnmond

Grote brand in Moerdijk te zien in regio Rijnmond

Bij het bedrijf Remontes Argentia in Moerdijk is dinsdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. Ook zijn op het terrein meerdere gasflessen ontploft. Eén persoon liep hierbij brandwonden op. Door de omvang van de brand is de brand ook in grote delen van onze regio te zien.

De brand brak rond vier uur uit, de brandweer is met groot materiaal uitgerukt. De hulpdiensten hebben voor een betere coördinatie inmiddels opgeschaald naar GRIP 2. De brand wordt vanuit de lucht in de gaten gehouden door een politiehelikopter.

De brandweer adviseert mensen om niet in de rook te komen en ramen en deuren te sluiten. Rond vijf uur hebben de hulpdiensten een NL-Alert verstuurd. Het industrieterrein waarop het bedrijf is gelegen is geheel afgesloten en werknemers van omliggende bedrijven moeten binnen blijven. Ook is de snelweg A17 in beide richtingen afgesloten. De rook komt door de westenwind niet over onze regio heen, dit wordt gemeld door de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Het bedrijf Remodis Argentina is gespecialiseerd in de verwerking van stoffen die edelmetalen bevatten. Het bedrijf maakt deel uit van een wereldwijd afvalverwerkingsbedrijf met vestigingen in 34 landen.