Grote brand in loods met compost Groeneweg Nieuwe-Tonge (video)

Een grote hoop met compost in een loods aan de Groeneweg in Nieuwe-Tonge heeft vanmorgen vlam gevat. De brandweer heeft naar 'grote brand' opgeschaald en is nog uren bezig met blussen.

Rond 6:15 uur kwam de eerst melding bij de brandweer binnen die daarop snel opschaalde naar 'middelbrand' en 'grote brand'. Inmiddels is ook een grootwatertransport ingezet om voldoende bluswater naar de locatie van de brand te krijgen. Omdat de brand in de loods moeilijk te blussen is, wordt de compost naar buiten gereden door een shovel. Daar wordt het door de brandweer afgeblust. De brand gaat gepaard met flinke rookontwikkeling die in de omgeving goed te ruiken is.

Vrijdagochtend rukte de brandweer ook uit voor een brand in de loods aan de Groeneweg. Toen stond een zeef in brand. De boer die eigenaar is van de loods acht de kans dan ook groot dan smeulende resten van die brand afgelopen nacht door de harde wind zijn aangewakkerd. De brandweer zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Stichting Salvage is ingezet om de gedupeerden bij te staan in de schadeafhandeling.

OcoAQh.jpg

5qnB67.jpg

L58jQB.jpg

dkgu9G.jpg

jrtxzh.jpg

xM9gTN.jpg

FxDAcl.jpg

Glga7S.jpg