Grote brand in leegstaand pand Kerkweg-Oost Waddinxveen (video)

Grote brand in leegstaand pand Kerkweg-Oost Waddinxveen (video)

In Waddinxveen is zondagmiddag omstreeks 14:30 uur brand uitgebroken in een leegstaand pand van een voormalige postkantoor. Er kwam daarbij veel rook vrij. De brand was flink uitslaand en de brandweer heeft de bovenste etage niet meer kunnen redden. De nabijgelegen hefbrug is door de politie afgesloten. 

Een hoogwerker moest verplaatst worden uit veiligheid, mocht de voorgevel naar beneden komen vallen. Het vuur lijkt te zijn ontstaan op de bovenste verdieping van het pand. Er zijn geen gewonden gemeld.

Asbest

Het leegstaande pand is eerder gesaneerd op aanwezige asbest, toch verricht men onderzoek op eventuele aanwezigheid van dit materiaal.

Ramen en deuren dicht

De brandweer liet via Twitter weten om ramen en deuren te sluiten voor mensen die de rooklucht ruiken. Zet daarbij ook de mechanische ventilatie uit in de woning. De brandweer verrichte sloopwerkzaamheden om de brand goed te kunnen blussen. De situatie in Waddinxveen was beheersbaar en brand meester kort na 16:00 uur. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. 

Het is niet de eerste keer dat de brandweer het vuur te lijf moest gaan in dit pand. Eerder werd er brand gesticht maar kon toen snel geblust worden.