Grote brand in Erasmus Medisch Centrum

Grote brand in Erasmus Medisch Centrum

In het Erasmus MC locatie Dijkzigt in Rotterdam heeft een brand zondagochtend behoorlijk wat schade veroorzaakt. De brand brak volgens de brandweer kort na 6 uur uit in een generator in een leegstaande vleugel van het ziekenhuis. Door de hevige rookontwikkeling werden ongeveer tachtig patiënten geëvacueerd naar een ander gedeelte van het ziekenhuis. Onder hen waren dertig patienten van de intensive care afdelingen op de derde en tiende etage. 

Omdat groot alarm was gegeven, kwamen diverse ambulances uit de regio's Dordrecht, Den Haag en Leiden naar het Erasmus MC. De ambulances stonden op de Westzeedijk waar ze voor alle zekerheid achter de hand werden gehouden, voor het geval er toch patiënten moesten worden geëvacueerd naar andere ziekenhuizen. Rond 10.00 uur mochten ze vertrekken. 

Om het blussen goed mogelijk te maken werd de hoofdstroomvoorziening van het ziekenhuis afgesloten. Tot Eneco de staat van het elektriciteitsnet heeft onderzocht, worden de belangrijkste apparaten draaiende gehouden door noodstroom. De brandweer had de brand zelf om 8 uur onder controle. 


Het Dijkzigt ziekenhuis heeft voor ongeruste familieleden van patiënten een speciaal telefoonnummer in gebruik genomen. Het gaat om 010-4 63 57 00.