Grote brand in bedrijfspand Vulcaanweg Vlaardingen (video)

Grote brand in bedrijfspand Vulcaanweg Vlaardingen (video)

In een metaalbedrijf aan de Vulcaanweg in Vlaardingen is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken. De brand ging gepaard met een hoop rookontwikkeling die over Vlaardingen-Oost trok. De brandweer schaalde op naar "grote brand" en gaven "GRIP 1" af. 

In de loods stonden twee machines die Mangaan verwerken, deze stof brengt specifieke problemen mee bij het bestrijden van de brand. De stof is slecht te blussen met water, waardoor de brandweer speciale blusstoffen moest laten komen uit Alphen aan de Rijn en Nijmegen. Doordat de voertuigen van ver moesten komen heeft de politie de voertuigen begeleid, zodat ze zo snel mogelijk in Vlaardingen waren.

Om de omwonenden te waarschuwen voor de rook en eventuele gevaarlijke stoffen hebben de hulpdiensten een NL-alert uitgestuurd voor de wijk Oostwijk. Het NL-alert is aan het begin van de avond weer ingetrokken door de hulpdiensten.

De brandweer heeft rond 18:15 uur het sein brand meester gegeven. Bij het bestrijden van de brand kreeg men onder andere assistentie van twee blusvaartuigen van het Rotterdams Havenbedrijf. Ook werden er diverse meetploegen ingezet om het verspreidingsgebied van eventuele gevaarlijke stoffen en de rook in kaart te brengen.

Het verkeer ondervond ook de nodige hinder van de brand. Onder andere werden de Koningin Wilhelminahaven en de Vulcaanweg afgezet om de hulpdiensten de ruimte te geven. Het treinverkeer  tussen de stations Vlaardingen-Centrum en Vlaardingen-Oost heeft ook enige tijd stilgelegen in verband met de rook die over het spoor trok.

Drie werknemers van het bedrijf zijn bij de brand lichtgewond geraakt.