Grote brand in bedrijfspand (video en update)

Grote brand in bedrijfspand (video en update)

De grote brand dinsdag bij autobedrijf Bochanen aan de Plantageweg is mogelijk aangestoken. Getuigen zeggen dat er iets door een ruit van de garage is gegooid, waarna een ontploffing is gehoord. De brand brak omstreeks 15.30 uur uit. Er kwam veel rook vrij, dikke rookpluimen waren zelfs tot in Delft zichtbaar.

Eerder bleek er nog sprake van aanwezige asbest in het brandende pand. De brandweer bestrijd dat en kwam met de mededeling dat onlangs al het asbest van het dak is verwijderd. In de directe omgeving van de garage liggen slooppanden, waarvan er sommige nog bewoond worden. Niemand raakte bij de zeer grote brand gewond. Om 17.00 uur was de brand onder controle, wel is men nog lange tijd bezig gewest met nablussen. 

Wel is een groot deel van de garage ingestort. Ondanks de enorme inzet van brandweer en andere hulpdiensten kon men wel de schade in kaart brengen, minimaal 40 auto’s een camper en 2 speedboten waren niet meer te redden uit de enorme vlammenzee. De politie onderzoekt de juiste oorzaak van de brand en vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien, zich te melden.

Update donderdag 8 januari 2009
In het onderzoek naar de brand in een garagebedrijf aan de Plantageweg hebben vier jongens bekend een aandeel te hebben in het gooien van vuurwerk waardoor de brand hoogstwaarschijnlijk is ontstaan. Gisterenavond 7 januari zijn de jongens van 8, 11 (2x) en 12 jaar uit Alblasserdam door de politie gehoord, nadat de vader van één van de elfjarige jongens zich meldde bij de politie. Zijn zoon gooide vuurwerk, een zogenaamde grondbloem naar binnen nadat de 12-jarige jongen met een steen de ruit had vernield. De verdachten zijn vanwege hun jonge leeftijden niet aangehouden.