Grote brand in autobedrijf (video en update)

Grote brand in autobedrijf (video en update)

Bij een grote brand op een industrieterrein in Schiedam zijn vannacht zeker acht auto’s in vlammen opgegaan. De brand ontstond even na middernacht in het autobedrijf, de brandweer tast nog volledig in het duister over de oorzaak van deze brand en of er verdachte omstandigheden een rol spelen.

De brandhaard werd ontdekt midden in het pand. Anderhalf uur na de melding was de brandmeester aan de Kommiezenlaan, de nacontrole nam nog wel de nodige tijd in beslag. Er raakte niemand gewond, wel is de schade aanzienlijk.

Update 07 02 2009 Brand in autobedrijf

De politie heeft drie mannen aangehouden nadat ze met hennep waren betrapt. In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond 0.15 uur de melding van een inbraak aan de Kommiezenlaan. Ter plaatse zagen agenten drie mannen bij een rode bestelbus heen en weer lopen. In de bestelbus lag een zak met hennep. Agenten hebben hierop de drie mannen aangehouden. Tijdens deze aanhouding bleek er ineens brand; de politiemensen zagen rook uit een pand komen.

Er werd direct gekeken of er overgegaan moest worden tot ontruiming, maar er was niemand aanwezig in het pand. Mogelijk is de brand ontstaan in een ondergelegen autobedrijf. De brandweer gaf rond 01.45 uur aan de brand onder controle hebben. De politie onderzoekt de toedracht. Het verdachte Schiedamse drietal, mannen in de leeftijd van 23, 23 en 26 jaar oud zijn door politiepersoneel overgebracht naar een politiebureau.