Grote Brand Dordrecht

Grote Brand Dordrecht

Vannacht, 10 september 2007, heeft een brand gewoed aan de Slangenburg. Om 00.15 uur ging het inbraakalarm af van supermarkt Super de Boer. De politie constateerde terplekke rookontwikkeling en heeft de brandweer gealarmeerd.

De brand breidde zich snel uit waardoor evacuatie van de bewoners van 15 bovengelegen woningen noodzakelijk was. Er is één bewoner met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Om 05.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen kan nog enkele uren duren. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

GRIP 3
Er zijn acht brandweerwagens, twee hoogwerkers en een grootwatertransport ingezet voor bestrijding van de brand. Bovendien waren twee ambulances stand-by. Ook de politie was meteen ter plekke. Omdat de brand zich uitbreidde naar enkele bovengelegen woningen in de flat aan de Slangenburg moesten bewoners van een aantal appartementen hun woning verlaten. In de brandweerkazerne aan het Oranjepark is een crisisteam onder leiding van burgemeester R.J.G. Bandell bijeengeroepen. In het crisisteam besluiten brandweer, politie, GHOR en gemeente over in te zetten acties en nadere zorg voor bewoners. Er was sprake van een zogeheten GRIP 3 situatie.

Opvang
Er is opvang aangeboden in de nabijgelegen sporthal Sterrenburg, toen duidelijk werd dat een aantal bewoners door brand- en rookschade niet naar hun woningen konden terugkeren. Enkele bewoners hebben er voor gekozen om voorlopig in een hotel te worden ondergebracht; anderen hebben een tijdelijk onderkomen gevonden bij familie of vrienden. De Stichting Salvage, een overkoepelend orgaan van verzekeraars, neemt contact op met de gedupeerden.