Grote brand bij Shell Pernis

Grote brand bij Shell Pernis

Bij Shell Pernis aan de Vondelingeweg heeft donderdagmiddag een korte, maar felle brand gewoed in een kraakinstallatie. Zware diesel ontbrandde in een leiding bij een zogeheten cat cracker. De brand ging gepaard met grote rookontwikkeling. Om 15.00 uur meldde de brandweer dat het vuur was geblust.

De rook was niet gevaarlijk en volgens een woordvoerder van Shell zijn er geen gewonden gevallen. Op het terrein bij Shell Pernis aan de Vondelingenweg staan twee cat crackers. Deze installaties destilleren uit ruwe olie diverse brandstofsoorten. De brand ontstond in cat cracker 2. Niemand raakte gewond. Twee mensen hadden last van rookinhalatie.

Oliedruppels

In Vlaardingen-West ligt een 100 meter breed spoor van olieachtige druppels als gevolg van de brand donderdagmiddag in een installatie van Shell Pernis. De troep zit overal op. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de samenstelling van de druppels en hoe dit moet worden schoongemaakt.

Shell heeft in een uitzending van Radio Rijnmond laten weten dat mensen die last hebben van de gevolgen van de brand contact met Shell kunnen opnemen. Het telefoonnummer van de Shell Raffinaderij in Pernis: 0800-02 38 044