Grote brand bij EBS in de Botlek Rotterdam

Grote brand bij EBS in de Botlek Rotterdam

Zaterdag tegen het einde van de middag werd de brandweer gealarmeerd voor een broeibrand bij het bedrijf EBS in de Rotterdamse Botlek. De brandweer schaalde toen direct op naar het sein "middel brand". Al snel werd bekend dat de broei in houtpellets zat. Deze loods lag hier vol mee. De brandweer heeft onder andere het drone team ingezet om een goed beeld van de broei te krijgen. Men is direct begonnen met het leeg rijden van de loods zodat de broei uit de berg houtpellets gehaald kon worden.

Houtpellets word gebruikt voor het bijstoken van energiecentrales. Maar ook voor huishoudens met een pelletkachels. Tegen het einde van de avond laaide de brand zover op dat deze uitslaand werd. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Uit de omgeving kwamen enkele stankklachten. De brandweer schaalde verder op naar "zeer grote brand". Maar had de uitslaande brand snel onder controle. Toen de situatie meester was werd de broeibrand overgedragen aan een extern bedrijf. 

Enkele jaren geleden heeft er bij dat zelfde bedrijf een gelijke brand gewoed, toen is de brandweer een week bezig geweest om de brand onder controle te krijgen.