Grote brand bij AVR

Grote brand bij AVR

De brandweer rukt rond middennacht uit naar de Keileweg voor brand bij Afval verwerkingsbedrijf Rijnmond. Ter plaatse is er een flinke rookontwikkeling, er wordt gelijk opgeschaald naar ‘’Grote brand’’.

Als eenmaal toegang is verschaft om het terrein op te komen. Een roldeur moest het ontgelden, is de brand zo gevonden. Het betreft een duwbak met vuil er in die in de brandstaat. De duwbak ligt wel in het water maar in een loods. Na 2 uur is de brand zo goed als uit en met schuim wordt er nog even na gecontroleerd.

Nadat dit gebeurt is, wordt de bak uit de loods getrokken. Vervolgens aan twee andere bakken vastgemaakt dit omdat er zoveel water in de bak ligt dat deze kan kapsijzen. De bak wordt aan de overkant van de Keilehaven neergelegd. Het Blusvaartuig van de Rotterdam Port of Autorithy gooit dan ook nog wat schuim er overheen. Hierna werd de duwbak afgevoerd naar de AVR aan de Brieselaan, waar het direct verbrand wordt. En de laatste brandhaarden worden uit gemaakt. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Bij de brand raakte niemand gewond.