Grote alcoholcontrole ''Stad op Slot''

Grote alcoholcontrole ''Stad op Slot''

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op alle uitgangswegen van de stad een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 350 politiemensen ingezet. De controle werd gehouden om een helder signaal af te geven dat de combinatie alcohol en verkeer een dodelijke is.

Omdat op alle uitvalswegen werd gecontroleerd was de pakkans eigenlijk 100 procent. De controle is ook een waarschuwing voorafgaand aan de komende feestdagen. Tijdens de controle bleek duidelijk dat het BOB-concept goed aanslaat. Veel mensen die gecontroleerd werden zeiden dat zij de 'BOB' waren en niet hadden gedronken. Dat is bijzonder positief, evenals de reacties van de gecontroleerden die het prima vonden dat aan alcohol in het verkeer zo'n aandacht wordt besteed.

Er zijn in totaal 13941 blaastesten afgelegd, 324 bestuurders werden aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken. Van 43 automobilisten is het rijbewijs ingevorderd. Bij een controle op de Erasmusbrug ging een auto er vandoor. Na een achtervolging vluchtten de drie inzittenden bij de Kuip uit de auto. Eén van hen is aangehouden. De auto bleek te zijn gestolen. Een andere auto vluchte bij een controle aan de Duivenvoordestraat. De auto komt tot stilstand tegen een paal op het Marconiplein. Een motorrijder hield hem daar direct aan.