Grootschalig rechercheteam onderzoekt dodelijk schietincident Ridderkerk

Grootschalig rechercheteam onderzoekt dodelijk schietincident Ridderkerk

De politie heeft op dinsdag 7 april een grootschalig rechercheteam geformeerd dat het schietincident aan het Seringenplantsoen in Ridderkerk onderzoekt. Bij het incident kwam op maandagavond 6 april (Tweede Paasdag) tussen 23.30 en 23.52 uur een nog onbekende man om het leven. Het slachtoffer zat in een zwarte Smart personenauto die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij de flats aan het Seringenplantsoen. 

De dader(s) ontkwamen vermoedelijk in een auto en veroorzaakten op de rotonde aan de Populierenlaan bijna een aanrijding. De politie gaat uit van een misdrijf, maar kan nog niets over de toedracht of motieven van de dader(s) zeggen.

Onderzoek 

Direct na het incident startten forensische rechercheurs een sporenonderzoek in en rond de auto waarin het slachtoffer zat. Agenten spraken omstanders aan die eventueel iets gezien hadden. Een dag later werd het team van 20 politiemensen geformeerd en werd onder meer buurtonderzoek gestart. 
Ook de auto waar het slachtoffer in zat, is in beslaggenomen en weggetakeld en een politiehelikopter heeft overzichtsfoto’s van de plaats delict en de omgeving gemaakt. Camerabeelden worden uitgekeken. Op het lichaam van het slachtoffer is sectie verricht.
In dit stadium van het onderzoek heeft de politie nog veel vragen en is daarom op zoek naar getuigen. . 
- Wie heeft op maandagavond 6 april op of rond het Seringenplantsoen iets opvallends gezien?
Voor al deze vragen geldt: wie het rechercheteam kan helpen, wordt dringend gevraagd met de politie te bellen en te vragen naar TGO Lente van politie Rotterdam. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

De politie vraagt uw hulp 

- Wie heeft in de late avond van 6 april in de buurt van de zwarte Smart waarin het slachtoffer zat, één of meerdere mensen gezien, al dan niet in een auto?

- Heeft iemand de zwarte Smart wellicht vaker of eerder op of in de buurt van het Seringenplantsoen gezien?

- De weggevluchte dader(s) ontkwam(en) in één of meerdere auto’s, waarvan er een op de rotonde Populierenlaan-Seringenstraat bijna een aanrijding met een andere auto veroorzaakte. De politie komt graag in contact met de degene(n) die in deze andere auto zaten. Maar ook mensen die getuige zijn geweest van deze bijna-aanrijding worden gevraagd met de politie te bellen.

- Wie heeft de dagen voor 7 april een of meerdere auto’s of scooters opvallend zien rondrijden op het parkeerterrein aan het Seringenplantsoen?

- Wellicht zijn er omwonenden aan het Seringenplantsoen of omgeving die bewakingscamera’s hebben die (een deel) van de openbare weg filmen? De politie komt ook graag met hen in contact via 0900-8844. Voor al deze vragen geldt: wie het rechercheteam kan helpen, wordt dringend gevraagd met de politie te bellen en te vragen naar TGO Lente van politie Rotterdam. Anoniem bellen kan ook via het nummer: 0800-7000.