Groep migranten loopt over de A15 bij Europoort

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie hun handen vol gehad aan een groep mensen die over de A15 bij Europoort liepen.

Een taxichauffeur had de politie gebeld nadat deze een grote groep mensen langs de snelweg zag lopen ter hoogte van het tankstation. De politie heeft met meerdere eenheden naar de groep gezocht maar konden deze eerst niet vinden. De brandweer werd gealarmeerd om met een drone mee te helpen zoeken. 

Een andere automobilist zag ook zes personen via de afrit de snelweg op lopen en vertelde dat aan de al in de omgeving aanwezige politie. Korte tijd later liep dezelfde groep aan de andere kant van de snelweg. Hier werd de groep staande gehouden en gecontroleerd. 

Vermoedelijk gaat het om een groep migranten die een manier zochten om bij de goederentreinen te komen. Het komt regelmatig voor dat rond deze locatie migranten proberen bij de treinen te komen, om uiteindelijk via de boot de overtocht naar Engeland te maken. 

De politie heeft de groep geen daadwerkelijk strafbaar feit zien plegen. Wel zijn de personen meegenomen naar een veilige locatie ter voorkoming van verdere gevaarlijke situaties.

 

Ttv1if.jpg

wPgNPr.jpg

6eeA6v.jpg