GroenFront vastgeketend bij energieleverancier

GroenFront vastgeketend bij energieleverancier

Leden van GroenFront hebben de toegangspoort van het hoofdkantoor van energiebedrijf EON geblokkeerd. Ze eisen dat de bouw van een nieuwe kolencentrale op de Maasvlakte onmiddellijk wordt stilgelegd.

Acht activisten hadden zich vanmorgen om 05.30 uur vastgeketend aan de hekken, die met sloten waren vastgezet. De politie was met een speciaal team aanwezig om de activisten zo veilig mogelijk los te maken. Dit hebben zij gedaan door de sloten die om hun polsen en door het hek gebonden waren, voorzichtig los te slijpen. Uiteindelijk zijn alle activisten losgemaakt en zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tijdens het actievoeren was de weg afgesloten voor al het verkeer. De werknemers van EON hadden weinig last van de actie, omdat ze via de achteringang het bedrijf in konden.

In april van dit jaar stemden de provincies Zuid-Holland en Zeeland in met de bouw van de centrale op de Maasvlakte. Volgens beide provincies heeft de nieuwe elektriciteitscentrale geen negatieve effecten op omliggende natuurgebieden.