Grip1 Grote brand in woning

Grip1 Grote brand in woning

In een woning aan de Peulenstraat heeft op woensdagmorgen een grote brand gewoed. Hierbij vielen geen gewonden. De bewoners van het pand werden omstreeks 07.00 uur door de rookmelder gealarmeerd en konden zich op tijd in veiligheid brengen.

Zij werden ondergebracht in het nabijgelegen gemeentehuis. Ook bewoners van het naastgelegen pand en van vier andere woningen werden op die locatie en bij familie en kennissen ondergebracht. De brand werd met groot materieel bestreden, de brandweer Hardinxveld-Giessendam en brandweerpersoneel uit de regio zetten alles op alles om de brand zo snel mogelijk onder controle te krijgen en de schade zo beperkt mogelijk te houden.

De woning waarin de brand ontstond is onbewoonbaar verklaard, ook in het naastgelegen pand ontstond brand in de meterkast wat veel brand- en waterschade veroorzaakte. Twee winkelpanden/woningen aan de overkant liepen eveneens wat waterschade op.

Meetploegen van de brandweer constateerden geen aanwezigheid van gevaarlijke stoffen waardoor de brand ook geen gevaar vormde voor de volksgezondheid in de directe omgeving en daarbuiten. Omstreeks 10.15 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

De oorzaak van de brand is niet bekend. De brandweer heeft nog enige tijd nodig voor de laatste bluswerkzaamheden. Wanneer deze zijn voltooid zal de politie in de komende dagen technisch onderzoek doen op de plaats van het incident.

De brand kreeg de classificatie GRIP 1 wat staat voor Gecoördineerde Regionale Bestrijdingsprocedure waarbij brandweer, politie, GHOR, gemeente, milieudienst en de bedrijfsspecialisten gezamenlijk optrekken op het gebied van bronbestrijding. De gemeente Hardinxveld-Giessendam draagt zorg voor de opvang en vervangende woonruimte voor de gedupeerde bewoners.