Grote brand in meubelzaak Capelle aan den IJssel (video)

Zondagochtend is een zeer grote brand ontstaan in een meubelzaak aan de Lylantse Baan in Capelle aan den IJssel. De brandweer gaf vanwege de inzet en de omvang van de brand Grip 2 af.

De hulpdiensten kwamen met veel materieel ter plaatse om de brand die begon in meubelzaak Decor Wonen te blussen. Rondom de omgeving van het incident werd een NL-Alert afgegeven waarin het volgende vermeld stond: "Bij last van de rook sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit". Het gebouw stond volledig in brand en sloeg uiteindelijk over naar een tweede bedrijfsverzamelgebouw.

Het kantoorpand waar de brand naar oversloeg is een kantoor voor zzp'ers met een flexwerkplek. Het gebouw heeft meerdere verdiepingen en werd ook zwaar getroffen door het vuur, op zeker drie etages werd de brand uitslaand. De afrit Capelle aan den IJssel werd vanaf de snelweg A20 door Rijkswaterstaat afgesloten vanwege de brand. De brandweer heeft het droneteam ter plaaste ingezet om een goed overzichtelijk beeld te krijgen van de brandhaarden.

Tegen 14:00 uur begon de brandweer met afbouwen van hun inzet. De brand was toen nog niet onder controle, het sein "brand meester" werd kort na 15:00 uur gegeven.  De brandweer voerde een binnenaanval uit om de brand in het kantoorpand verder onder controle te brengen. Ook wordt steeds meer zichtbaar hoeveel schade de brand heeft aangericht. Nablus- en sloopwerkzaamheden nemen nog geruime tijd in beslag en zullen tot morgenochtend plaatsvinden naar verwachting.

sHmeY0.jpg

6TaLgk.jpg

bir7NC.jpg

bN1MlR.jpg

PROiT5.jpg

VdrP34.jpg

xByQfR.jpg

byWWGH.jpg

1mNirh.jpg

iMJOgR.jpg

qI7xl3.jpg

IQmq8w.jpg

kppRAz.jpg

7tvrW0.jpg

QM5S0F.jpg

IQer1W.jpg

4pRWdX.jpg

1dmd05.jpg

mbbokJ.jpg