Grimmige sfeer en vechtpartijen in centrum Rotterdam rondom zomercarnaval

Grimmige sfeer en vechtpartijen in centrum Rotterdam rondom zomercarnaval

Na de straatparade zaterdag van het jaarlijkse zomercarnaval veranderde de sfeer in het centrum van Rotterdam van gezellig naar grimmig. Op en rondom de Lijnbaan en Kruiskade vonden meerdere opstootjes plaats. 

Vanwege die opstootjes op de Lijnbaan moest de mobiele eenheid in actie komen, tijdens een aanhouding werd de politie belemmerd door omstanders en arresteerde daarom meerdere personen, voor onder andere belediging en openbare dronkenschap. De ME stond enige tijd in linie op de Lijnbaan en heeft een deel ter hoogte van Burger King schoongeveegd toen er met flessen naar de politie werd gegooid. 

Later op de avond vond er op de Kruiskade nog een kleine vechtpartij plaats tussen twee personen waarna wederom de politie in actie kwam, hierbij werd niemand gearresteerd. Op een kleine aanhouding na verliep de avond verder rustig. De muziekgroep Broederliefde sloot het spektakel af met een optreden op het podium aan het Hofplein waar enkele duizenden mensen op af kwamen. 

Tijdens een preventieve fouilleeractie op het Centraal Station is een man aangehouden die in het bezit was van een vuurwapen, deze is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In totaal heeft de politie 25 aanhoudingen verricht.