Gigantische inzet speciale eenheden voor oefening gijzelingen in schoolgebouwen Carnissesingel Rotterdam

Tientallen speciale eenheden van de DSI, politie, ambulances en brandweer zijn betrokken bij een zeer grote oefening in twee schoolgebouwen aan de Carnissesingel in Rotterdam. Ook hangt een helikopter boven de locatie.

Rond 16:30 uur werd een gijzeling gemeld in het schoolgebouw Wartburg College Swaef. Daar zijn op dat moment leerlingen aanwezig. Nadat door de schutter geschoten werd, kon een deel van de leerlingen ontsnappen. Wel vielen twee slachtoffers in het schoolgebouw. Toen de eerste eenheden van de lokale politie de situatie doorkregen, werden eenheden zoals het Team Parate Eenheid en de Dienst Speciale Interventies ingeschakeld. Zij wisten twee verdachten aangehouden.

In het gebouw werden vervolgens aanwijzingen gevonden dat in het schoolgebouw ernaast, het Hoornbeeck College, explosieven geplaatst waren. Toen de eenheden zich die kant op spoedden, ontstond ook een gijzeling. Die duurde van 17 uur tot zeker 22 uur. Tientallen speciale eenheden waaronder de Dienst Speciale Interventies, Dienst Specialistische Operaties, het Quick Identification Team, De Explosieven Opruimingsdienst Defensie en het Quick Respons Team van de brandweer kwamen ter plaatse. Daarnaast stonden meerdere ambulances paraat. Voor de gijzelaars werden pizza's en water gebracht, die in een Bearcat, een groot gepantserd voertuig, naar de ingang gereden werden.

Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid meldt dat een oefening van deze omvang niet eerder plaatsvond en maanden voorbereiding vergde.

bewegendebanner

Wartburg College Swaef:

vimzBs.jpg

p0f7Kp.jpg

2tDHPe.jpg

LFzu7J.jpg

eF24N3.jpg

AP1Z20.jpg

trshKM.jpg

rZ00Kp.jpg

zIHcjt.jpg

p0sP3f.jpg

Hoornbeeck College:

bCfhR8.jpg

70x5yF.jpg

oQ9IAw.jpg

3lLQzt.jpg

0YfQWM.jpg

3rCDaV.jpg

CGAv8u.jpg

ey5KxN.jpg

4KwRHd.jpg

7sLexM.jpg

GGlY9y.jpg