Gezichtsreconstructie dode man Scheurhaven Rotterdam

Gezichtsreconstructie dode man Scheurhaven Rotterdam

De politie toont vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht (NPO 1, 20.30 uur) een gezichtsreconstructie van de vermoorde man die op vrijdag 11 april 2014 in de Scheurhaven in Rotterdam werd gevonden. De politie hoopt dat iemand de man op de foto herkent.

Het lichaam van de man werd op vrijdagmiddag 11 april 2014 door een schipper van een sleepboot gevonden in de Scheurhaven in Rozenburg. Vastgesteld is dat hij door een misdrijf om het leven gekomen is. Het lichaam was in verregaande staat van ontbinding waardoor eerder tonen van het gezicht niet mogelijk was. Wel is destijds uitgebreid de media opgezocht met het tonen van de kleding van de man en zijn tatoeages. Er kwamen daarop diverse tips binnen, maar het leidde niet tot de identiteit van de man.

Internationale politiesystemen
Onderzoek in nationale en internationale politiesystemen om te kijken of de man als vermist is opgegeven of hier anderszins in voorkomt, heeft niks opgeleverd. Ook is nog onbekend hoe lang de man in het water heeft gelegen en hoe hij daar terecht kwam. De kleding die het slachtoffer droeg, was van de zomercollectie 2013. De politie gaat er dus vanuit dat de man pas na die tijd in het water terecht is gekomen.

De Universiteit van Dundee (Schotland) heeft een gezichtsreconstructie van de man gemaakt. Deze foto wordt dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht (NPO 1, 20.30 uur) getoond en vervolgens ook in andere media.