Gezamelijke oefening

Gezamelijke oefening

Vandaag hield de brandweer in samenwerking met de politie, het traumateam en de Port of Rotterdam een gezamelijke oefening aan de 2e Katendrechtsehaven op Katendrecht.

Er waren meerdere personen te water geraakt. Het duikteam van de kazerne Mijnsherenlaan en het duikteam uit Capelle aan den IJssel reden aan voor "Middel Waterongeval".

Het traumateam werd mee gealarmeerd samen met een patrouillevaartuig de RPA22 van de Port of Rotterdam. Ter plaatse komend waren twee slachtoffers al zichtbaar. Zij lagen in het water op hulp te wachten. Nadat de twee slachtoffers uit het water gered waren vertelden zij dat ze hun kind en een derde manspersoon misten.

Hierop ging de zoektocht verder samen met het duikteam uit Capelle aan den IJssel. Met twee verschillende duikteams waren de twee slachtoffers snel gevonden. Alleen kwam tegelijkertijd één van de duikers in nood waarop de procedure van een duiker in nood opgestart moest worden. Deze werd met de twee andere slachtoffers snel aan wal gebracht.

Hierop werd de brandweerduiker onderzocht door de brandweer collega's en het traumateam.  Ondetussen ging het duikteam uit Capelle aan den IJssel verder met het onderzoek onder water op zoek naar een eventuele andere slachtoffer. Toen duidelijk werd dat deze er niet meer was kon de oefening afgesloten worden en geëvalueerd worden. Punten die goed waren gegaan of punten die beter konden werden besproken waarop de koffie en broodjes wachten aan de kazerne Mijnsherenlaan.