Gewonden na lekkage ontsmettingsmiddel in IJsselland Ziekenhuis (video)

Gewonden na lekkage ontsmettingsmiddel in IJsselland Ziekenhuis (video)

In het magazijn van het IJsselland Ziekenhuis aan de Prins Constantijnweg is donderdagochtend een ongeval gebeurd met een ontsmettingsmiddel. Meerdere ambulances maar ook het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse in het Capelse ziekenhuis. 

Er heeft een ontsmettingsmiddel, perazijnzuur gelekt toen een fles omviel. Vijf liter kwam bij deze lekkage vrij. Op dat moment liepen twee medewerkers daar langs en raakten gewond. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar Grip 1 voor een gecoördineerde inzet tussen de disciplines ter plaatse.

Totaal zeventien personen hebben zich gemeld met klachten vanwege het lek. Hiervan zijn er vijf opgenomen, twee daarvan zijn zwaargewond en worden beademd. Inademen van het zuur is zeer schadelijk.

De brandweer heeft de situatie weten veilig te stellen in het ziekenhuis. Twee afdelingen werden ontruimd door het personeel. Operaties welke gepland stonden vinden vandaag geen doorgang meer in het ziekenhuis.

Bezoekers werden vanmorgen opgevangen in het bedrijfsrestaurant van het IJsselland Ziekenhuis. Kort leek het erop dat er een persoon vermist zou zijn, maar deze is terug gevonden, aldus de politie. Een extern bedrijf heeft het goedje opgeruimd.

Update: De hulpdiensten hebben gemeld dat ze voor het incident inmiddels een 25-jarige man uit Gouda is aangehouden in zijn woning. Er loopt momenteel een onderzoek of er bij het incident sprake is van opzet.