Gewonden bij zeer grote brand in winkelpand Schiedamseweg Rotterdam (video)

Gewonden bij zeer grote brand in winkelpand Schiedamseweg Rotterdam (video)

In de nacht van woensdag op donderdag is er een grote brand uitgebroken aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Bovenliggende woningen werden door de brandweer ontruimd vanwege de flinke rookontwikkeling. Er is opgeschaald naar het sein "zeer grote brand" en meerdere eenheden werden bij de bestrijding van het vuur in een slagerij ingezet. Er zouden één of meerdere brandhaarden in het plafond zijn ontstaan. De brandweer verrichtte sloopwerkzaamheden om het vuur te doven.

Gewonden
Met behulp van een hoogwerker zijn bewoners uit de bovenliggende panden en het dak gehaald. De brandweer heeft in totaal 10 personen in veiligheid gebracht. Ambulancepersoneel is aanwezig om gewonden te behandelen. Vier personen zijn overgebracht naar een ziekenhuis, omdat zij te veel rook hadden ingeademd.

Oplaaien
De brand was doorgeslagen naar boven en extra woningen moesten worden ontruimd. Nog meer brandweervoertuigen werden naar het brandadres in Delfshaven gestuurd.

Controleren
Naastgelegen woningen en het winkelpand zijn door de brandweer gecontroleerd op resterende brandhaarden. De werkzaamheden namen enige tijd in beslag. Pas vier uur na het uitbreken van de brand, kon het sein "brand meester" worden gegeven. "Een aantal bewoners kan voorlopig niet terug naar z'n huis omdat de panden instabiel zijn geworden", aldus de hoofdofficier van de brandweer.

Stremming openbaar vervoer
Ivm de brand reden tramlijn 4 en 8 een omleiding. Reizigers moesten rekening houden met een extra reistijd.

Hoe de brand in de slagerij is ontstaan is niet bekend. Een onderzoek zal worden ingesteld.