Gewonden bij uitslaande brand in woning Buntgras Spijkenisse (video)

Gewonden bij uitslaande brand in woning Buntgras Spijkenisse (video)

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een uitslaande brand gewoed in een woning aan de Buntgras in Spijkenisse. Bij de brand zijn in totaal vier personen gewond geraakt, waarvan er twee zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Alle personen zijn door het ambulancepersoneel behandeld voor rookinhalatie. 

Ook twee agenten raakten lichtgewond, maar konden later hun werkzaamheden weer hervatten. Het Mobiel Medisch Team kwam eveneens ter plaatse en verleende assistentie aan het ambulancepersoneel. Aanvankelijk werd gedacht dat er zich nog kinderen in de woning zouden bevinden maar uiteindelijk bleek dit niet het geval. Nadat de omliggende woningen waren ontruimd, kon tot het blussen van de brand worden overgaan. 

Het vuur woedde op de begane grond van de woning en was snel onder controle. Een poes werd tijdens de bluswerkzaamheden levend uit een woning gehaald en elders opgevangen. Na het verrichten van metingen in de omliggende woningen werden deze weer vrijgegeven door de brandweer en konden de bewoners weer terugkeren naar hun huis. Team Brandonderzoek van de brandweer zal in de loop van de morgen onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand.