Gewonde Rotterdammer van boord gehaald

Gewonde Rotterdammer van boord gehaald

Maandagochtend om 11.30 uur alarm voor de Hoekse redders. Het kustwachtcentrum Den Helder verzoekt uit te varen met een prio 1 voor een gewonde aan boord van de visboot Sirius ter hoogte van de Maasvlakte.

Om 10.50 uur was de reddingboot Jeanine Parqui van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij langszij de schuit nabij de MVN boei en werden er 2 opstappers overgezet, waaronder een arts.

Tijdens het verzorgen van de 61-jarige patiënt werd het noodlijdende schip al verzocht koers te zetten naar de Waterwegmonding. De patiënt viel af en toe weg en had een gat in zijn hoofd van de val. De arts besloot de verzorging aan boord van de “Sirius” voort te zetten met behulp van zuurstof. Het was verstandiger om 20 minuten door te varen dan de patiënt op een brancard met de reddingboot mee te nemen. Via de kustwacht is een ambulance voor de man geregeld.

Er was besloten om de ambulance naar de waternetsteiger aan de Waterweg te laten komen waar de Sirius eenvoudig kon meren. Bij aankomst stond de ambulance klaar en de verpleegkundigen te wachten zodat de patiënt direct kon worden overgenomen. De 61 jarige Rotterdammer is naar het Dijkzicht ziekenhuis te Rotterdam gebracht voor verdere behandeling. Nadat alle diensten waren bedankt meerde de Jeanine Parqui om 11.45 uur aan in de Berghaven.