Gewonde bij steekpartij op asielzoekerscentrum Beverwaard (video)

Gewonde bij steekpartij op asielzoekerscentrum Beverwaard (video)

Bij een steekpartij op het asielzoekerscentrum in de Rotterdamse wijk Beverwaard is vrijdagnacht een gewonde gevallen. De dader sloeg na de steekpartij op de vlucht. De verdachte zou uit een 'veilig land' komen en wachten op zijn terugkeer.

De hulpdiensten kregen rond half drie' s ochtends de melding van het geweldsincident op het AZC. Direct werden diverse hulpdiensten waaronder een traumateam naar het terrein aan de Edo Bergsmaweg gestuurd. Het slachtoffer is vervolgens onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft eerder dit jaar per direct een stop op de opvang van een kansloze groep asielzoekers gelast. De jonge mannen, veelal afkomstig uit Marokko, Albanië en Tunesië maken in ons land geen enkele kans op asiel, maar zorgen wel voor grote overlast in de opvang. Zij zijn regelmatig betrokken bij ruzies, mishandelingen en plegen veelvuldig diefstallen. 

Buurtbewoners waren nadat de komst bekend werd van het AZC fel tegen de plannen. Dit liep uit op ongeregeldheden in de wijk.