Gewonde bij schietpartij Parallelweg Rotterdam (video)

Gewonde bij schietpartij Parallelweg Rotterdam (video)

Op de J.B. Bakemakade in Rotterdam heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident. Bij de aanhouding heeft de politie een van de verdachten in zijn been geschoten omdat zij herhaaldelijk niet de aanwijzingen van de agenten opvolgden, ook niet na een waarschuwingsschot. 

Omstreeks 18.00 uur liep een melder politiebureau Maashaven binnen om te vertellen dat er zojuist op de Parallelweg een schietincident had plaatsgevonden. Meerdere agenten gingen naar deze straat toe maar troffen daar niets meer aan. Met een omschrijving van de betrokken mannen gingen agenten in de omgeving op onderzoek uit. Op de J.B. Bakemakade zagen de agenten twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden en wilden hen aanhouden middels de BTGV, de Bijzondere Techniek Gevaarlijke Verdachten. Dit betekent dat agenten hun vuurwapen mogen richten en de verdachte aanwijzingen toeroepen om hen veilig aan te kunnen houden. 

De verdachten weigerden echter de aanwijzingen op te volgen. Ook na meerdere herhalingen en een waarschuwingsschot weigerden de mannen te luisteren. Uiteindelijk zagen de agenten zich genoodzaakt een gericht schot te lossen. Een van de verdachten werd in zijn been geraakt. De mannen zijn vervolgens aangehouden, waarbij ook het vuurwapen is aangetroffen. De Rijksrecherche doet zoals gebruikelijk onderzoek naar het schieten door de agenten. De eenheid Rotterdam doet verder onderzoek naar het schietincident op de Parallelweg.