Gewonde bij overval winkel

Gewonde bij overval winkel

Politieagenten hebben woensdagmiddag een overvaller opgepakt. De 24-jarige inwoner van Portugaal had kort daarvoor een kantoorboekhandel annex postkantoor aan de Julianastraat overvallen.

Rond 13.30 uur kwam de man de winkel binnen en probeerde een medewerkster van de winkel onder bedreiging van een mes te dwingen om geld uit de kassa te geven. Toen zij medewerking weigerde prikte hij haar in haar zij en in haar hand waardoor zij lichte verwondingen opliep. Tegelijkertijd deed hij een greep in de kassa en haalde hier onder andere strippenkaarten en postzegels uit. Vervolgens vluchtte hij op de fiets. Getuigen zetten de achtervolging in en waarschuwden de politie. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Op aanwijzing van de getuigen kon de verdachte op de Oranje Nassaustraat aangehouden worden.

Hij is overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de verdachte waarschijnlijk ook verantwoordelijk is voor een poging overval op een Zorgcentrum aan de Wiel in Portugaal eerder die dag. Ook is hij waarschijnlijk verantwoordelijk voor een eerdere overval op de kantoorboekhandel/postkantoor aan de Julianastraat op 4 augustus van dit jaar. Het onderzoek is in volle gang.