Gewonde bij explosie aan boord van schip Vondelingenplaat Rotterdam

Gewonde bij explosie aan boord van schip Vondelingenplaat Rotterdam
Aan boord van een schip dat ligt afgemeerd in de Eerste Petroleumhaven in Rotterdam heeft donderdagmiddag een explosie plaatsgevonden. Na de explosie vond er een steekvlam plaats van zeker 50 meter die in de wijde omtrek te zien was. Het schip is geladen met kokosolie. Bij het incident raakte een bemanningslid gewond. Hij gleed uit. Hij is behandeld en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. 

De hulpdiensten rukten met groot materieel uit. Twee blusvaartuigen van de havendienst kwamen ook ter plaatse en verleende assistentie aan de brandweer. Eén van de vaartuigen werd ingezet om de huid van het schip te koelen. De brand werd direct bestreden door bemanningsleden die opgeleid zijn om een brand te bestrijden. De brandbestrijding werd overgenomen door de brandweer. Hoe de explosie kon plaats vinden is niet bekend.

Hoelang de hulpdiensten nog bezig zijn aan boord van het schip is niet bekend. Inmiddels is het sein "brand meester" wel gegeven. Maar moet de temperatuur van het product nog naar beneden gebracht worden. Hoelang dit gaat duren is niet bekend. Tot die tijd blijven de hulpdiensten ter plaatse en worden er continu metingen verricht.