Gewonde bij diefstal met geweld Kerkwervesingel Rotterdam

Gewonde bij diefstal met geweld Kerkwervesingel Rotterdam

Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag een verdachte aangehouden voor de gewelddadige diefstal van een laptop. Een 45-jarige vrouw werd op straat benaderd door een man, die haar onder bedreiging van een mes dwong haar woning aan de Kerkwervesingel in Rotterdam binnen te gaan. Hij volgde haar naar binnen en daar ontstond een worsteling. Daarbij liep het slachtoffer een hoofdwond op. 

De verdachte ging er daarna vandoor met haar laptop. Hij vluchtte in de richting van de Herkingenstraat en diverse eenheden van de politie hebben in die omgeving een uitgebreid onderzoek ingesteld. Tussen de flats aan de Oldegaarde werd een man gezien die aan het signalement van de verdachte voldeed. Toen agenten bij hem in de buurt kwamen probeerde hij een laptop onder zijn jas te verstoppen. Hij werd daarop aangehouden. De laptop werd uiteraard wel bij hem gevonden maar geen mes. Dat werd korte tijd later op de vluchtroute aangetroffen door een speurhond van de politie. 

De verdachte, een 32-jarige Rotterdammer is aangehouden. Het slachtoffer is door ambulancemedewerkers ter plekke behandeld aan een hoofdwond. Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben sporen in de woning veiliggesteld.