Gewond bij ongeval

Gewond bij ongeval

Een automobilist raakte dinsdagavond zeer ernstig gewond, nadat hij met z'n bestelauto tegen een boom aanreed. De man reed op de Goudse Poort, in de richting van Gouda, en raakte net na het benzinestation door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt.

Waarna de bestuurder in de berm terecht kwam en zijwaarts tegen een boom klapte. Een passagier raakte hierbij lichtgewond.

Een toevallig passerende arts of verpleegkundige schakelde direct alle hulpdiensten in en verleende eerste hulp. Vrijwel meteen rukten er diverse ambulances, politie-eenheden en brandweerwagens uit. Later kwam ook het mobiel medisch team vanuit Leiden ter plaatse.

Het slachtoffer, dat bekneld in het voertuig zat, werd langdurig door het medisch personeel behandeld en gestabiliseerd. Pas na anderhalf uur kon de man bevrijd worden. Vervolgens werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De afdeling 'verkeersongevallen analyse' van de politie kwam ter plaatse om de juiste toedracht van dit incident te achterhalen.