Gewelddadige Capellenaar in Groningen opgepakt voor mishandeling

Gewelddadige Capellenaar in Groningen opgepakt voor mishandeling

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 21-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen personen. Het duo had samen met een nog onbekende man op de Grote Markt in Groningen willekeurige voorbijgangers aangevallen en mishandeld.

Surveillerende agenten kregen een melding dat een groepje jongens voorbijgangers lastig viel in de binnenstad. Bij de meldkamer Noord-Nederland waren inmiddels meerdere telefoontjes binnen gekomen. Volgens de melders zou het om drie jongens gaan. Dankzij een goed signalement konden twee van hen worden aangehouden. Een derde sloeg op de vlucht. Met een politiehond werd nog naar hem gezocht, maar helaas zonder resultaat. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

De politie heeft inmiddels met een aantal slachtoffers gesproken. Mogelijk zijn er meer slachtoffers waar de politie nog niet mee heeft gesproken. Aan hen werd gevraagd om zich alsnog te melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of bij het politiebureau aan de Rademarkt.