Gevluchte man bekent liquidatie Parsa Maboud aan Paardebloem Rotterdam

Gevluchte man bekent liquidatie Parsa Maboud aan Paardebloem Rotterdam

De 24-jarige Sidar D. uit Dordrecht heeft toegegeven achter de liquidatie van Parsa Maboud in mei 2017 te zitten. Het slachtoffer stond op het moment van de liquidatie te barbecuën op een oprit aan de Paardebloem in Rotterdam-Ommoord toen hij van dichtbij meerdere keren werd beschoten. Na de liquidatie vluchtte D. naar Hongarije maar werd daar een maand na de gewelddadige moord alsnog aangehouden.  

Volgens de advocaat van de verdachte zou de schutter al langere tijd bedreigd worden door Parsa, zo meldt RTV Rijnmond.  Op de bewuste avond van de moord was de schutter naar de Paardebloem gegaan om te praten maar besloot te schieten nadat er wapens werden getrokken door de aanwezigen bij de barbecue.  Gezien de klederdracht die Sidar D. die avond droeg leek het er niet op dat hij van plan was om te gaan praten zoals hij wel verklaart. "Hij kwam daar met een doel en dat was niet praten", aldus justitie.

De rechter heeft besloten dat de schutter voorlopig in hechtenis blijft zitten. Een 24-jarige Rotterdammer die op het moment van de liquidatie in de vluchtauto van Sidar D. zat is voorlopig vrijgesproken omdat nog niet kan blijken dat hij betrokken is geweest bij de liquidatie. Parsa Maboud stond onder jongeren bekend als "Parsa010" na een spraakmakend interview op straat die viraal over het internet ging.