Gevangene ontsnapt uit Stadsgevangenis Hoogvliet

Gevangene ontsnapt uit Stadsgevangenis Hoogvliet

Uit de Stadsgevangenis van Hoogvliet aan de Koddeweg is dinsdagochtend een gevangene ontsnapt. De gevangene wist rond 10:00 te ontsnappen en is sindsdien spoorloos. De gevangene zou met een een andere gedetineerde worden overgebracht naar een ander onderkomen. Toen dat eenmaal opgezet was zag de man de kans om te ontsnappen. De gedetineerde is een veelpleger en zou niet gevaarlijk zijn. De politie is direct een grote zoekactie begonnen, hierbij wordt ondermeer de politiehelikopter ingezet. In de buurt ligt metrostation Tussenwater. De politie controleert hier het metroverkeer.

Hoe de man de kon ontsnappen is niet duidelijk, daar zal een onderzoek naar worden ingesteld. De politie verspreidde direct een burgernet melding met het volgende signalement.
Man, onverzorgd uiterlijk, zwart trainingspak van het merk Umbro. Heeft u de man gezien of weet u zijn verblijf plaats neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie eenheid Rotterdam via 112, 0900-8844 of via M. 0800-7000.

Rond 12:00 heeft de politie het actieve zoeken naar de man gestaakt. Uiteraard zal er de komende tijd wel naar de man uitgekeken blijven worden.

Woensdagmorgen wist de man aan een arrestatie ontkomen. De politie wilde de man in Rotterdam-Centrum aanhouden. Bij aankomst bleek de gezochte man al gevlogen. Hij ging er dinsdag in Hoogvliet vandoor toen hij op het punt stond te worden overgebracht naar een andere instelling. De man werd toen niet gevonden door de massaal uitgerukte politie.