Getuigenoproep schietpartij Bergselaan Rotterdam

Getuigenoproep schietpartij Bergselaan Rotterdam

Bij een schietincident dat maandagavond 6 april op de Bergselaan in Rotterdam plaatsvond, raakte een 20-jarige Rotterdammer zwaargewond. Een aantal kogels trof woningen in de omgeving. Een team van 20 rechercheurs onderzoekt dit misdrijf. Buurtbewoners belden maandagavond rond 21.15 uur de politie nadat ze schoten hoorden. Op de Bergselaan vonden politieagenten een man die bleek te zijn neergeschoten. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Inmiddels is de toestand van het slachtoffer stabiel. Op 6 april werd een 23-jarige verdachte aangehouden. Hij is op donderdag 9 april na verhoor heengezonden en is geen verdachte meer. Het 20-jarige slachtoffer is op 15 april zelf aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het bewuste schietincident.

Update
Uit getuigenonderzoek is gebleken dat vlak na het incident vermoedelijk twee auto's, waaronder een donkerkleurige BMW, met hoge snelheid wegreden over de Bergselaan en rechtsaf de Rodenrijsestraat inreden. Mogelijk is een verkeersruzie, die zondag 5 april tussen 17.00 en 18.00 uur plaatsvond op de Zwart Janstraat, aanleiding voor het schietincident. Bij deze verkeersruzie was waarschijnlijk een zwarte Golf 7 betrokken.

Bureau Rijnmond
Op donderdag 16 april besteedt het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond aandacht aan dit schietincident. Bureau Rijnmond is iedere donderdag om 17.25 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond.
•Bent u getuige geweest van het schietincident op maandagavond 6 april?
•Heeft u voorafgaand aan het schietincident voertuigen en/of personen gezien die mogelijk met dit misdrijf te maken hebben?
•Heeft u informatie over (de aanleiding van) het misdrijf, het slachtoffer en/of de mogelijke dader/daders?
•Weet u met wie het slachtoffer die bewuste avond een afspraak had?
•Heeft u schade aan uw woning of voertuig als gevolg van het schietincident dat nog niet bij de politie bekend is?
•Bent u in het bezit van een bewakingscamera die gericht is op de openbare weg (Bergselaan) en/of heeft u andere beelden gemaakt?
•Heeft u meer informatie over de verkeersruzie die mogelijk plaatsvond op 5 april tussen 17.00 en 18.00 uur op de Zwart Janstraat?
Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Als u anoniem wilt blijven, belt u Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000 of Team Criminele Inlichtingen op nummer 06-49015487.