Getuigenoproep misdrijf José Manuel Sanches

Getuigenoproep misdrijf José Manuel Sanches

Dinsdag 11 november jl. omstreeks 05.00 uur 's ochtends is José Manuel Sanches in zijn woning aan de Claes de Vrieslaan neergeschoten. Hij is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer werd op dat tijdstip opgehaald om naar zijn werk te gaan.

De dader rende direct na zijn daad weg de Hondiusstraat in en verdween daarna uit het zicht. De dader was gekleed in een donkere driekwart lange jas en had tevens een capuchon op. De politie heeft na het incident zowel dezelfde dag als de andere ochtend rond hetzelfde tijdstip van de moord een buurtonderzoek gehouden. Daarnaast hebben agenten flyers uitgedeeld aan buurtbewoners en stoepborden geplaatst om meer informatie te vergaren. Dit heeft tot op heden nog onvoldoende opgeleverd. Vanaf volgende week zal de politie opnieuw flyers verspreiden. Tevens zal via verschillende media aandacht gevraagd worden voor dit misdrijf.

José (zie foto) was een 42-jarige man van Kaapverdische afkomst. Hij woonde samen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij was tevens vader van twee kinderen uit eerdere relaties. José was een rustige, sportieve man. Hij liep regelmatig hard en heeft vroeger veel gebokst. Daarnaast hield hij van motorrijden (zie foto motor van José) en maakte hij graag dagtochten in groepsverband. José had een baan bij een bedrijf in Puttershoek.

Om tot een snelle oplossing van de zaak te komen, heeft de politie de volgende vragen: Heeft u rond het tijdstip van de schietpartij iets in de omgeving van de woning gezien dat u als vreemd of ongewoon voorkwam? Heeft u de dagen voorafgaand aan de schietpartij bij u in de buurt personen gezien die zich opvallend ophielden nabij de woning? Hebt u voertuigen in de omgeving gezien van de woning die u opgevallen zijn? Hebt u anderszins informatie over het slachtoffer, de dader(s) of over de schietpartij?

Neemt u dan contact met het politieonderzoeksteam. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Indien u anoniem wilt blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.