Getuigenoproep gewapende overvallen

Getuigenoproep gewapende overvallen

De politie geeft de hoogste prioriteit aan het oplossen van een reeks gewapende overvallen in de regio, zij wil dan ook graag in contact komen met getuigen van deze overvallen. Door diverse rechercheteams wordt zowel regionaal als interregionaal onderzoek verricht.

In de vroege ochtenduren van zaterdagmorgen werd een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan de Oude Watering. Een 40-jarige filiaalleider uit Spijkenisse werd rond zeven uur opgewacht door twee gewapende mannen. Hierop werd het slachtoffer gedwongen om geld af te geven waarna het tweetal verdween.
Het signalement van de overvallers luidt: Twee donker getinte mannen met een lengte van ongeveer 1.78 lang. Beiden waren rond de 26 a 27 jaar oud en droegen donkere kleding. Tijdens de overval droegen zij beiden een bivakmuts. Na de overval is het tweetal vermoedelijk op een scooter vertrokken.

Rond half tien vond een overval plaats op een sigarettenzaak aan de Groene Zoom. Een 34-jarige winkelbediende uit Oud-Beijerland werd rond half tien onder bedreiging van een vuurwapen en een mes gedwongen om geld, sigaretten en een mobiele telefoon af te geven.
Beide overvallers droegen een bivakmust en helm. Eén van hen droeg een groene jas en de andere een zwart jack. Dit tweetal is weggereden op een scooter.
Door de politie werd direct een uitgebreid buurtonderzoek verricht.

Mocht u echter nog niet zijn benaderd of over informatie beschikken die betrekking heeft op deze overvallen of als u weet wie de overvallers zijn neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met de recherche van district Zuid via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.