Getuigenoproep dodelijk ongeval A20

Getuigenoproep dodelijk ongeval A20

De Verkeerspolitie is op zoek naar getuigen van een ongeval van dinsdagavond 8 april op de rijksweg A20 ter hoogte van het Giessenplein. Een 37-jarige Rotterdammer kwam hierbij om het leven.

De 37-jarige bestuurder van een blauwe personenauto reed rond 20.15 uur over de linkerrijstrook in de richting van het Kleinpolderplein. Ter hoogte van het Giessenplein reed de auto over een blok metaal waarna de auto eerst de vangrail raakte, vervolgens een vrachtauto die op de rechterrijstrook reed en hierna tegen de linker vangrail tot stilstand kwam. De bestuurder overleed aan zijn verwondingen. Bij nader onderzoek bleek dat het stuk metaal een zogenaamd 'twist-lock' is. Hiermee worden containers vergrendeld die op vrachtauto's staan.

De Verkeerspolitie is dringend op zoek naar getuigen. Mensen die mogelijk op die dinsdagavond 8 april rond het tijdstip van het ongeval hebben gezien dat een vrachtauto een stuk staal verloor of dat dit op de rijbaan lag. Of wellicht kan een vrachtwagenchauffeur die later merkte dat een twistlock van zijn truck of aanhanger is afgevallen contact opnemen met de politie. Getuigen worden verzocht om dit te doen via telefoonnummer 0900-8844.

Het gaat om de rijbaan tussen Schiedam en Rotterdam, ter hoogte van de afslag Spaanse Polder.