Getuigen gezocht brand Hoveniersplein Zwijndrecht

Getuigen gezocht brand Hoveniersplein Zwijndrecht

De politie is op zoek naar drie jongens op een fiets, die in de nacht van 3 op 4 mei gezien zijn in de buurt van de grote brand in winkelcentrum Noord aan het Hoveniersplein in Zwijndrecht. De drie jongens zijn vlak voor de brand door een getuige gezien in het winkelcentrum. Even later, omstreeks 01:45 uur, zag deze getuige de jongens fietsen over het Hoveniersplein. 

Ze reden op wat oudere fietsen zonder verlichting. Alle drie keken ze tegelijk achterom, in de richting van de achterzijde van de winkel waar de brand ontstond. Direct daarop trokken de jongemannen de capuchon van hun jas of trui over hun hoofden.

 Woningen ontruimd 

In winkelcentrum Noord aan het Hoveniersplein in Zwijndrecht brak in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei brand uit. De brand ontstond aan de achterzijde van het complex, in een afvalcontainer. Boven het winkelcentrum werden woningen ontruimd vanwege de hevige brand en de rook. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en onderzoekt de zaak sinds 4 mei.

 

Bel de politie 
Kent of herkent u de drie mannen op de fiets? Of heeft u meer informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met het rechercheteam in Dordrecht dat de zaak onderzoekt: 0900-8844. Liever anoniem uw verhaal kwijt? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000