Gestolen motorfietsen teruggevonden in Rotterdam; Aanhoudingen verricht

Gestolen motorfietsen teruggevonden in Rotterdam; Aanhoudingen verricht

In een onderzoek naar motordiefstal in de omgeving van Dordrecht heeft de politie dinsdag 10 november twee aanhoudingen verricht. Meerdere gestolen motoren dan wel onderdelen werden teruggevonden. Ook trof de politie een automatisch vuurwapen aan. In augustus van dit jaar kwamen er in de politie eenheid Rotterdam vlak na elkaar meerdere meldingen van motordiefstal binnen. Zo werden er op dinsdag 18 augustus vanuit een parkeergarage aan het Admiraalsplein in Dordrecht maar liefst vijf motoren gestolen. Op camerabeelden was te zien dat er twee voertuigen de garage in kwamen rijden. Vier personen laadden de motoren in en gingen er vervolgens vandoor.

In het onderzoek dat volgde, nam de politie in september een motor in beslag bij een logistiek transportbedrijf in Rotterdam. Deze motor stond op punt om verscheept te worden naar Curaçao. Het bleek 1 van de 5 motoren te zijn, die op 18 augustus in Dordrecht gestolen waren. Deze vondst bracht de politie op het pad van verdachten. Op dinsdag 10 november klapte het onderzoek. De politie hield in Dordrecht een 25-jarige man aan. In zijn woning werd een automatisch vuurwapen aangetroffen. Dezelfde dag werd in Den Haag een 28-jarige man aangehouden. In een opslagloods aan de Stadionweg in Rotterdam vond de politie meerdere motoren en motor onderdelen terug. Alles is in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zitten nog vast. Zij worden verdacht van diefstal dan wel heling van meerdere motoren en bezit van een vuurwapen.

Het onderzoek naar de gestolen motoren wordt voortgezet. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit. De politie bekijkt van waar deze motoren vandaan komen. Inmiddels is al met een aantal aangevers gesproken.