Gestolen auto uit Poortugaal gebruikt bij overval in Oosterhout

Gestolen auto uit Poortugaal gebruikt bij overval in Oosterhout

Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteden komende week ruim aandacht aan de gewapende overval op een juwelierszaak in het overdekte winkelcentrum Arendshof op donderdag 21 augustus jl. De daders vernielden vitrines en maakten veel sieraden buit. Ze vluchtten met een auto die zij achterlieten in Made. Deze auto bleek gestolen te zijn in Portugaal. De opsporingsprogramma's tonen beelden van de daders gemaakt met bewakingscamera's.

De medewerkers in de winkel werden door twee overvallers bedreigd met een vuurwapen en tegen de grond gewerkt. Een derde overvaller hield voor de winkel, al zwaaiend met een pistool het publiek op afstand. Met een hamer werden vitrines kapot geslagen en een grote hoeveelheid sieraden, zoals ringen, hangers en oorbellen werden in twee grote tassen geladen. De overvallers renden vervolgens naar de parkeerplaats nabij de ABN/AMRO en RABO bank en reden weg in een zilvergrijze Lexus in de richting van de Kegelstraat. Hierin zat mogelijk nog vierde mededader achter het stuur.

Vluchtauto

De vluchtauto werd later die ochtend in Made op een parkeerplaats aan de Kievitstraat nabij de tennisvelden teruggevonden. Deze auto was gestolen bij een woninginbraak in Poortugaal. De gemonteerde kentekenplaten horen bij een rode Volvo C30 die gestolen werd in Barendrecht..

Signalementen

Het zou gaan om drie getinte daders. Een van hen droeg een blauwe Nike trainingspak. De langste dader droeg een wit trainingspak eveneens van het merk Nike. In de uitzending worden camerabeelden getoond waarop zij te zien zijn

Uitzendingen

Bureau Brabant wordt maandag 15 december om 18.15 uur uitgezonden en elk uur herhaald tot en met dinsdag 16 december 2014 om 17.15 uur. Opsporing Verzocht wordt dinsdag 16 december 2014 om 20.30 uur uitgezonden via NPO1 en woensdagmorgen via NPO2 herhaald.

Oproep

Indien u getuige bent geweest van de overval of andere informatie heeft die voor het onderzoek van belang kan zijn bel dan met de tiplijn op 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.