Geslaagde open dag brandweer kazerne Groene Tuin in IJsselmonde

Geslaagde open dag brandweer kazerne Groene Tuin in IJsselmonde

De brandweerkazerne Groene Tuin in het Rotterdamse IJsselmonde hield zaterdag hun open dag. Van 10:00 tot 16:00 uur was iedereen welkom om een kijkje te nemen in voertuigen van de brandweer, politie en ambulance. Ook de dierenambulance Rotterdam-Zuid was aanwezig evenals Burgernet met een informatiestand. 

Bij de jeugdbrandweer van Barendrecht konden kinderen in een brandweerwagen zitten en een brandje blussen. Er werden de hele dag door demonstraties gegeven van wat te doen bij een hartstilstand en bij een vlam in de pan. Hier konden ouders en kinderen leren hoe ze een vlam in de pan het beste kunnen doven, uiteraard werd er ook getoond wat niet te doen, bijvoorbeeld blussen met water wat een enorme steekvlam veroorzaakt. 

Aan de achterzijde van de kazerne was een stand van het Team Brandonderzoek (TBO) waar de gevolgen en oorzaken van een woningbrand te zien waren in een container met daarin een afgebrande woonkamer. Kinderen konden in een container gevuld met rook een pop zoeken en ondervinden hoe lastig het is voor de brandweer om in de rook te zoeken. 

Binnenin de kazerne stond een ambulance waar een kijkje in genomen kon worden. De kinderen konden zelfs een auto knippen met de hydraulische schaar van de brandweer! Het weer sloeg in de middag om naar regenachtig maar al met al een geslaagde dag, aldus de brandweer.