Gemeente Vlaardingen waarschuwt voor hoog water

Gemeente Vlaardingen waarschuwt voor hoog water

In Vlaardingen wordt op 4 januari 2017 hoog water verwacht. We verwachten rond 19.45 uur een mogelijke waterstand van tussen de 1,80 en 2,10 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). Een deel van de parkeerplaatsen bij de Pelmolen aan de Westhavenkade en delen van de rijweg aan de Oosthavenkade en de Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde komen onder water te staan.

Wat doet de gemeente?
De gemeente sluit tussen 18.30 en 21.15 uur het gebied waar het water verwacht wordt afgesloten. Dat is de Oosthavenkade ter hoogte van het Groot Visserijplein en de Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde. De gemeente plaatst wegafzettingen met inrijverboden om te voorkomen dat mensen hun voertuig parkeren in de gebieden waar hoog water verwacht wordt.

Wat kunt u zelf doen?
Parkeer uw voertuig niet in de afgezette gebieden. Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Als het gebied is afgezet, heeft u GEEN toegang meer tot uw auto. Auto's die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.