Gemeente Schiedam sluit twee criminele autobedrijven

Gemeente Schiedam sluit twee criminele autobedrijven

Afgelopen week zijn op last van de burgemeester twee autobedrijven gesloten aan het Schiedamse deel van de Spaanse Polder. Beide bedrijven zouden zich schuldig hebben gemaakt aan criminele activiteiten of faciliteerden die.

Op dinsdag 27 juni werd er een instap gedaan bij een autoverhuurbedrijf aan de Bokelweg. Na een Intensief onderzoek van o.a. de politie, Openbaar Ministerie en de Gemeente Schiedam werd duidelijk dat het bedrijf auto's verhuurde waar verborgen ruimtes in waren gemaakt. In deze ruimtes zouden geld, wapens en drugs zijn vervoerd. Ook werden er met de auto's andere criminelen activiteiten gepleegd. De burgemeester heeft op grond van deze feiten het pand voor onbepaalde tijd gesloten.

Woensdag 28 juni was een autoschadeherstelbedrijf aan de Strickledeweg aan de beurt. In het pand lag een doorgeladen vuurwapen met munitie. Ook werd er een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen en goederen voor het opzetten van een hennepkwekerij. In het pand is een persoon aangehouden. Op grond van deze feiten heeft de burgemeester dit pand per direct bestuurlijk gesloten.