Gemeente Lansingerland gaat grootschalig testen op corona

De gemeente Lansingerland roept elke inwoner vanaf 2 jaar op om zich te gaan laten testen op corona. De gemeente Lansingerland telt ongeveer 63.000 inwoners. Zij gaan vanaf woensdag allemaal een oproep krijgen omzich vrijwillig te laten testen.

In Lansingerland heerst vooral de Britse variant van het coronavirus. Deze aanpak heeft officieel; "Risicogericht gootschalig testen". Deze methode wordt voor het eerst ingezet in de strijd tegen corona. De Britse corona variant is besmettelijker. 

De gemeente hoopt dat iedereen gehoor geeft aan deze oproep. Het testen geld ook voor mensen zonder klachten. Wie dan positief test moet dan thuis blijven net zoals de nabije contacten. 

De GGD Rotterdam en het Erasmus MC in Rotterdm hopen ook zo beter zicht te krijgen op de verspreiding van het coronavirus en de Britse variant daarvan. Eén van deze vragen is dan ook of de Britse variant besmettelijker is, maar ook of kinderen een grotere rol spelen bij de verspreiding dan bij het "gewone" coronavirus. Dit antwoord is ook belangrijk als besluit valt om de scholen weer te openen.

De Britse variant dook in november al op in Lansingerland. Van dertig personen is vast gesteld dat zij besmet zijn met deze versie van het coronavirus. Tot zover bekend is dit het grootste cluster in Nederland.

9Qj5bi.JPG