Fransman winnaar Red Bull Knock Out 2007

Fransman winnaar Red Bull Knock Out 2007

De Fransman Timotei Potisek heeft de 2e editie van de Red Bull Knock Out gewonnen en volgt daarmee de Nederlander Marc de Reuver op die het unieke evenement in 2006 op zijn naam wist te schrijven. De heftigste strandrace ter wereld stond in het teken van zon, zee en zand. Veel zand. Zo'n 250 duizend toeschouwers zagen hoe het overgrote deel van de 500 deelnemers het moest afleggen tegen het spectaculaire, maar loodzware parcours op het Scheveningse strand.

Toen om 13.00 uur het startschot voor de Knock Out Qualifier klonk, begonnen 500 rijders uit binnen en buitenland aan hun strijd tegen elkaar, de natuurlijke elementen en het loodzware parcours. Met het geluid als een zwerm Boeing 747's stoven de deelnemers over het rechte stuk langs de kust, waarbij snelheden tot 170 km per uur werden bereikt. Vervolgens gingen ze de bocht om, op weg naar het uitputtende technische deel van het parcours.

Professionele rijders als Timotei Potisek, Erik Eggens, Jonathan Barragan en Bas Verhoeven lagen snel aan kop en konden al aan het begin van hun tweede ronde beginnen aan het inhalen en vooral ontwijken van de achterblijvers. Velen van hen amateurs die tot het uiterste gingen, maar desondanks totaal uitgeput en gedesillusioneerd aan de kant kwamen te staan. Het deelnemersveld werd na de eerste fase uitgedund van 500 naar 200 rijders. Drie kwartier na de Qualifier moesten de overgebleven 200 rijders alweer aan de slag. Tijdens de 45 minuten durende Elimination konden de 50 snelsten zich plaatsen voor de Knock Out Final. In deze finale van een half uur moest duidelijk worden wie de 2e Red Bull Knock Out ging winnen. Na een zinderende finale bleek Timotei Potisek de sterkste. Hij werd gehuldigd en ging naar huis met het prijzengeld van 15.000 euro.

Marc de Reuver, winnaar van vorig jaar, moest dankzij een operatie aan zijn rug noodgedwongen met jeukende vingers toekijken hoe zijn collega's tegen elkaar streden op een zeer innovatief parcours. Dit jaar waren er, naast de bekende verplichte pitstop in de eerste 2 fases, 5 spectaculaire en binnen de motorsport vernieuwende onderdelen toegevoegd aan het 2,5 kilometer lange parcours. Samen met het bochtige klaverblad en de steile schansen zorgde het 1,4 kilometer lange wasbord voor een ware uitputtingsslag onder de meeste nationale en internationale rijders. Marc: "Maar dat was ook de bedoeling. Het heet niet voor niets de Knock Out."