Fransman langer vast voor straatroven in Poortugaal

Fransman langer vast voor straatroven in Poortugaal

Een 18-jarige man uit Frankrijk die wordt verdacht van het plegen van verschillende straatroven zit voor 90 dagen langer vast. Dat bepaalde de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank op donderdag 2 oktober. Tussen 3 september en 16 september vonden vier gewelddadige straatroven plaats in de omgeving van de nieuwe fietsbrug tussen Portland Poortugaal met Pendrecht. 

Er is een grootschalig onderzoek ingesteld om zo de identiteit van de dader te achterhalen. De overvaller bedreigde zijn slachtoffers met een mes of houten steekvoorwerp. Vervolgens nam hij hardhandig hun eigendommen af en rende hij weg in de richting van de Slinge. Omdat bij iedere straatroof hetzelfde signalement genoemd werd, kon er een helder signalement opgesteld worden. 

Op donderdag 18 september zagen twee surveillerende agenten een man die voldeed aan het signalement. Op basis van het signalement werd de verdachte in overleg met de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden. Nadat rechercheurs zijn verblijfplaats achterhaald hadden werd het pand doorzocht. In die woning zijn goederen gevonden die van diefstal afkomstig zijn. De man zal zich op enig moment voor de rechter moeten verantwoorden.