UPDATE | Man die gaskraan in woning opendraaide overmeesterd door arrestatieteam Baarsveen Spijkenisse (video)

In een woning aan de Baarsveen in Spijkenisse in de wijk Waterland is zondagochtend de gaskraan opengedraaid. Na een urenlange inzet heeft het arrestatieteam een man uit de woning gehaald.

Vermoedelijk is de gaskraan met opzet opengedraaid, de hulpdiensten hebben het incident opgeschaald naar middel hulpverlening. Omliggende woningen zijn ontruimd. De bewoner van het pand heeft volgens de politie dringend zorg nodig. Er wordt geprobeerd de man veilig uit het woonhuis te praten middels een onderhandelaar. Ook een arrestatieteam is ter plaatse aan de Baarsveen, alsmede de brandweer die paraat staat. Onder hen is ook het Quick Response Team van de kazerne Groene Tuin. Dat team wordt ingezet bij gevaarlijke situaties zoals deze.

Bij een instap in de woning zondagmiddag kort voor 14:30 uur is de man overmeesterd en buiten bewustzijn overgedragen aan ambulancepersoneel. Onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven naar het handelen van de man in de woning. Tijdens het incident hing uit het dakraam van de woning een politie-uniform. Dat uniform is niet van de man die uit de woning gehaald is: hij werkt niet bij de politie.

AKzY7J.jpg

KbsQFv.jpg

fZfoOv.jpg

TgGaMH.jpg

QQ59ZH.jpg

SeFgo1.jpg

pmXoHJ.jpg

q0DWJx.jpg

wyvIYN.jpg

te1mYF.jpg