Flinke schade na brand in monumentaal pand oude gemeentehuis Hoflaan Oostvoorne

Omstreeks acht uur vanmorgen werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in het voormalige monumentale pand van het gemeentehuis in Oostvoorne.

Toen de brandweer arriveerde kwam overal uit het pand rook, werd er opgeschaald naar middelbrand en niet veel later naar grote brand. In het monumentale pand zit sinds vorig jaar een restaurant. De brand woedde vooral in het plafond  boeven de keuken. 

De brand was lastig te bestrijden en er moesten veel sloopwerkzaamheden verricht worden om alles goed uit te krijgen en te controleren. Ook werd de "cobracutter" ingezet om gaten in de vloer te maken en alles goed te kunnen blussen. Deze cobracutter kan met hoge druk (300 bar) water met een toevoeging van fijn ijzer bijna overal doorheen komen.  

De burgemeester kwam ter plaatse en liet zich informeren over de stand van zaken. Na ruim een uur blussen werd het sein brandmeester gegeven en konden de eerste brandweervoertuigen weer inrukken.

De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nablussen. De brand is vermoedelijk door kortsluiting in de keuken ontstaan. Het pand heeft forse schade opgelopen. 

 

JCSzhK.jpg

KH87nd.jpg

6aszdU.JPG

4AqoxA.JPG

AGyRWe.JPG

LsIlXA.JPG

GN2NGb.JPG

InOdHw.JPG

pJAFWN.JPG

3P9bIu.JPG

Z4IRNP.JPG